Over Renee bakt

Al van jongs af aan had ik veel plezier in het bakken van lekkernijen in de keuken. Voornamelijk met behulp van een pakje uit de supermarkt, want dat is lekker makkelijk. Regelmatig werd er in het weekend gebakken en daarna natuurlijk geproefd.

Toen ik wat ouder werd kreeg ik meer interesse in recepten uit kookboeken en van internet. De pakjes in de supermarkt bleven staan en ik ging aan de slag met echte ingrediënten. Ik kreeg de smaak te pakken, zocht regelmatig naar lekkere recepten en de televisie stond standaard op de zender 24kitchen.
Ik merkte dat ik het bakken in de vingers had, leerde nieuwe technieken en ik kon mezelf echt uitdagen in de keuken. Ik had het naar mijn zin!

In februari 2014 ben ik een Facebookpagina gestart, waarbij mensen o.a. taart konden bestellen. Ik zat veel thuis omdat ik weinig kon werken en besloot om op die manier mijn tijd goed te besteden. Bovendien is veel taart bakken leuk, maar je blijft ook zitten met al je baksels. Door mijn bakpagina kon ik mijn hobby blijven beoefenen en tegelijkertijd mensen blij maken. Ideaal en onwijs leuk om te doen!

Na veel leuke reacties, plezier en avonturen (zo maakte ik een jaar slagroomtruffels voor Serious Request en was ik van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat bezig om alle bestellingen in orde te krijgen, maar dat is een ander verhaal) kreeg ik een fulltime baan en kwam mijn ‘bakbedrijfje’ op een tweede plaats te staan.
Die tweede plaats werd al snel een laatste plaats en zo leek Renee bakt verleden tijd…

Maar! Sinds een tijdje knaagt het aan me, dat ik niets meer doe met mijn – met zoveel liefde opgezette – mini onderneming. En op een mooie zondagochtend in mei 2016 werd ik wakker met een hoofd vól goede ideeën:
Mijn passie ligt bij eten en drinken. Ik schrijf graag en fotograferen heb ik ook aardig in de vingers… Een foodblog! Een plek om deze drie hobby’s te combineren.
Bovenstaande heeft ervoor gezorgd dat jij nu een bezoekje brengt aan mijn website: Reneebakt.com!

Op mijn blog vind je recepten, tips voor het bakken, reviews van producten, hotspots… en alles wat ik verder graag met jullie wil delen 🙂
Uitgangspunt? Bakken is leuk, niet moeilijk en iedereen kan het. Dat wil ik je graag laten zien. Duik je mee de keuken in?

Wil je op de hoogte blijven van Renee bakt? Onder het kopje ‘contact’ vind je alle informatie om me te volgen op social media.

Veel plezier met lezen, maar vooral met bakken!

Renee

———————————————————————-

Wie ben ik?

Ik ben Renee, 26 jaar oud en leerkracht in het basisonderwijs.
Naast mijn passie voor bakken, fotograferen, filmen en schrijven doe ik veel met muziek. In de keuken staat altijd muziek op, maar ik speel ook gitaar, piano en ik zing graag.

Ik heb een zwak voor chips (slecht hè?), geitenkaas en icetea, vooral die met prik. Ik gruwel van stoofvlees en de bijbehorende lucht en ben geen fan van vis, op kibbeling na.
Je maakt me als een kind zo blij met een bord pannenkoeken en ik ben een behoorlijke coffeelover.

DSC00230-2.jpg

Advertenties

3 gedachtes over “Over Renee bakt

  1. Pingback: Snapshots #4 april

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s