Een persoonlijke update…

Ik ga gelijk maar met de deur in huis vallen: Renee bakt voorlopig even niet. Of nou ja… Ik blijf wel bakken, maar even niet voor Reneebakt.com. En in deze blog wil ik je graag uitleggen waarom.

De afgelopen tijd voelde het voor mij alsof Renee bakt weer een beetje op een tweede plek kwam te staan. Waar ik voorheen elk vrij momentje pakte om even wat te bakken, typen, fotograferen, filmen of editen, koos ik nu voor andere activiteiten in mijn vrije tijd. Helemaal niet erg, want het ene moment vind je hobby 1 leuker, terwijl je het andere moment júist meer verlangt naar hobby 2. Maar het bakken werd geen lievelingsactiviteit meer en het begon een beetje te voelen alsof het moest…

Ik móest nieuwe recepten uitproberen, ik móest ze mooi op de foto krijgen en ik móest ze duidelijk en op een leuke manier uittypen. Ik móest content delen en op een gegeven moment was ik aan het bakken omdat het weer vrijdag was en er om 16.00 uur een recept online moest komen, in plaats van dat ik het vuur in me voelde branden omdat ik mijn passie met anderen mocht delen.

Vanaf dag 1 is het uitgangspunt van Renee bakt geweest om jullie net zo enthousiast te krijgen als ik ben over bakken. Om jullie – of het nou maar één persoon is of dat het er 50 zijn – de keuken in te krijgen om te ervaren hoe leuk bakken is en om te ontdekken dat het helemaal niet zo moeilijk is als het soms lijkt.
Maar de laatste tijd was ik er zelf niet enthousiast meer over. En als je er zelf al niet achter staat, kost het heel veel energie om het wel enthousiast over te brengen op je lezers.

Waar komt dit gevoel vandaan? Ik weet het niet precies. Mijn werk kost soms veel energie, ik zit momenteel tussen twee huizen in (we hopen te verhuizen in juni/juli), ik heb nog meer hobby’s die ik ineens veel leuker ben gaan vinden… Ik durf niet te zeggen wat de daadwerkelijke reden is, maar dat het even teveel van het goede is, voel ik wel.

Stop ik nu helemaal? Nee. Natuurlijk niet. Ergens zit dat kleine vlammetje wat waarschijnlijk weer veel harder gaat branden op het moment dat we lekker in ons eigen huisje zitten, met mijn eigen spulletjes en mijn eigen oven. Daarom heb ik ook gekozen voor een kleine tussenstop – want ja, het heeft zelfs even door mijn hoofd gespookt om de stekker er helemaal uit te trekken, maar diep van binnen wist ik dat ik daar spijt van zou krijgen. In de tussentijd staat mijn geliefde keukenmachine ook niet stil, want dat ik tijdelijk geen nieuwe blogs online zet, betekent natuurlijk niet dat ik helemaal niets meer zal bakken.

Het gekke is vooral, dat mijn hoofd vol zit met ideeën voor mijn website. Ik heb super leuke ideeën voor blogs, ik wil nieuwe dingen uitproberen, samen met mensen gaan bakken, veel meer video’s maken. Maar op dit moment komt het even niet uit mijn handen.
No worries, de ideeën zitten goed verstopt in mijn hoofd. En terwijl het op deze website voorlopig even stil blijft, ben ik op de achtergrond hoogstwaarschijnlijk stiekem bezig met het uitwerken van deze ideeën. Dan kan ik bij terugkomst volle bak aan de slag met de vernieuwde, gerefreshte Renee bakt.

Hoor je in de tussentijd helemaal niets van mij? Oh jazeker wel. Je bent nog lang niet van me af! Het zal waarschijnlijk op een lager pitje staan, maar op Instagram (@reneebakt) kun je volgen wat ik zoal uitspook. Fotootjes van baksels zet ik misschien ook wel online, maar dan zonder uitwerking van het recept. Op Facebook zal het helaas wel wat stiller zijn.
En Reneebakt.com blijft online, dus alle eerder gedeelde recepten en blogs kun je zo vaak lezen als je wilt.

Ciao! Tot snel.

Liefs, Renee.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s