Zo doe je het: Eieren scheiden

In veel recepten kom je het tegen: Eieren scheiden. Maar hoe doe je dat eigenlijk?

Ik vond het eerst best wel lastig. Vaak ging de dooier kapot, waardoor ik het eiwit niet meer kon gebruiken. Of het rauwe ei in de kom zat vol met stukjes schaal, waardoor ik eerst een kwartier kon gaan vissen met een mespunt. Maar dat is nu allemaal verleden tijd! En dat gun ik jou natuurlijk ook! Daarom in dit artikel vier manieren om eieren te scheiden én tips, waardoor het eigenlijk niet meer mis kan gaan.

Vier manieren om eieren te scheiden
Ik ben weer eens creatief geweest met mijn video-editor en heb onderstaande video voor je in elkaar geknutseld. Na deze spoedcursus van ruim 2 minuten kun jij eieren scheiden als de beste!

Mijn tips om een échte eier-scheid-master te worden!
Geef toe, dat heb je stiekem natuurlijk altijd al willen zijn.

  1. Zet verschillende bakjes klaar. Voor het stijf kloppen van eiwit is het HEEL belangrijk dat er echt geen enkel drupje eidooier bij zit. Dit kun je voorkomen door het ei te scheiden in 2 bakjes: eentje voor het eiwit, eentje voor de dooier. Giet na het scheiden het eiwit in een andere kom. Hierdoor hoef je niet ál je eiwit weg te gooien als er toch een ei mislukt. Minimaal drie bakjes dus!
  2. Eiwitten stijf kloppen gaat niet echt lukken als de kom vet is. Pak een stukje keukenpapier en wat citroensap. Veeg het citroensap met het keukenpapier door de kom. Zo weet je zeker dat de kom écht vetvrij is.
    Overigens niet echt een tip bij het scheiden van eieren, maar wel handig om te weten. Bonus-tipje dus!
  3. Deze tip vind ik dus echt heel handig: Tik je eieren niet open op de rand van de kom! Dit zorgde er bij mij standaard voor dat er stukjes schaal in de kom kwamen. Tik je ei open op het aanrecht (zoals ik doe in de video), dan is de kans op stukjes schaal in de kom veel kleiner. Ik hoef bijna nooit meer te vissen!

Zo. Nu ben je weer helemaal up-to-date. Eieren scheiden is vanaf nu natuurlijk een makkie! Heb je zelf nog een manier, schroom niet om deze te delen onder dit artikel. Vind ik leuk om te lezen!

liefsrenee

——————————————-

Een recept gemaakt van mijn blog?
Deel je foto op Facebook en tag me in je bericht, of deel je
foto op Instagram met #reneebakt. Vind ik super leuk!

Wil je op de hoogte blijven van Renee bakt?
Volg me dan op Facebook of Instagram (gebruikersnaam @reneebakt).

Advertenties

2 gedachtes over “Zo doe je het: Eieren scheiden

  1. Pingback: Franse meringue

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s