Weekendje Nunspeet

Compleet onvoorbereid – “we zien wel wat er te doen is” – ging ik met mijn vriend een weekendje naar Nunspeet, op de Veluwe.
Voor het geval je er ooit nog eens belandt, heb ik hier onze tips voor verrassend leuke tentjes en activiteiten in de omgeving!

Hotel
We verbleven tijdens ons weekend in het NH-hotel Sparrenhorst, een 4-sterren hotel in een bosrijke omgeving. Je loopt vanaf het hotelterrein zo het bos in en het centrum van Nunspeet is ongeveer 10 minuutjes lopen.
We maakten gebruik van het ontbijtbuffet, wat ik echt kan aanraden! Super lekker ontbijt, heel veel keuze uit verschillende soorten broodjes, beleg, vers gekookte eitjes, gebakken eitjes en scrambled eggs. Bacon, worstjes, verschillende soorten vlees en kaas. Vers fruit, yoghurt, polar brood, wafels en een glutenvrij assortiment! I love hotelontbijtjes!

IMG_20170730_095359_503
Verder heeft het hotel een grand café, zwembad, sauna en een fitnessruimte. Deze laatste drie faciliteiten zijn gratis te gebruiken voor hotelgasten.

Restaurant OINC
Bij het hotel zat een restaurant. Hier hebben we de eerste avond gedineerd. Het restaurant is voornamelijk gevuld met hotelgasten, maar ook als niet-hotelgast kun je er ’s avonds gaan eten.
De koks bieden je een goed geprijsd verrassingsmenu aan. Ik ben echter niet zo geschikt voor verrassingsmenu’s (bang dat ik iets niet lust, haha) dus kozen wij voor a la carte dineren. Ze maken de gerechten met verse, natuurlijke en vooral lokale producten, welke seizoensgebonden zijn dus de kaart verandert per seizoen.
Als voorgerecht had ik een salade caprese waar je u tegen zegt, als hoofdgerecht een quiche met spinazie en geitenkaas, gegarneerd met heerlijke groenten en een honing-mosterdsaus. Hierbij werden nog aardappeltjes, gegrilde groenten en salade geserveerd.
Als nagerecht namen we allebei een kaasplankje, met een heerlijke port ernaast.
Complimenten voor het personeel, wat er echt voor zorgt dat je je speciaal voelt in het restaurant.

Grand-café Banka
Op de eerste dag hebben we geluncht bij grand-café Banka, wat geopend is in april 2017. Het grand-café ziet er van binnen erg mooi uit. Je zit er knus en gezellig. Ook het terras op de Markt (het plein in Nunspeet) ziet er gezellig uit. Er is veel ruimte om te zitten en de bediening is vriendelijk en open.
Wij hebben hier genoten van een luxe broodje met carpaccio (voor mij) en een goedbelegde luxe hamburger (voor Björn). Je kunt er ook terecht voor koffie, gebak, een borrel (met hapjes) of een diner.

IMG_20170728_131805_523

Grand-café de Keiler
Op zaterdag genoten we van een late lunch bij de Keiler, ook een grand-café wat gevestigd is aan de Markt in Nunspeet. De keiler is een everzwijn, het boegbeeld voor de Veluwe en zijn omgeving.
Deze tent wordt gerund door een temperamentvolle (volgens ons) Italiaanse dame, waar wij eigenlijk erg van hebben genoten. Haar passie en enthousiasme bracht ze niet alleen over op haar personeel, maar ook op alle gasten die er zaten. De inrichting is modern, met een (gedeeltelijk) open keuken. Het terras is voorzien van terrasverwarming en luxe loungebanken, maar ook gewone stoelen bij een tafeltje.
Omdat het al wat aan de late kant was besloten we uitgebreid te lunchen, en ’s avonds een klein hapje en drankje in de hotellobby te doen.
Ik koos voor de clubsandwich (yes, lievelings!) en Björn koos wederom voor een luxe hamburger, de Keilerburger. Hij was vooral erg enthousiast over de gebakken spekjes en gemarineerde champignons die hierbij geserveerd werden, een echte aanrader!
Ook hier kun je terecht voor koffie, gebak, lunch, een borrel (met hapjes) en diner.

IMG_20170729_165900_240

Het IJscafé
Wederom gevestigd aan de Markt in Nunspeet is het IJscafé. Hier hebben we op zondag heerlijk gezeten na een bezoekje aan de Apenheul.
De naam zegt het al, hier kun je ijs krijgen. Italiaans schepijs, in vele (wisselende) smaken. Maar naast ijs hebben ze nog veel meer keuze uit producten, zoals vers belegde Italiaanse broodjes, Flammkuchen, koffie, een High Tea en je kunt er chocotafelen. Wat? Chocotafelen! Dan krijg je zo’n chocoladefontein voor je neus en mag je 2 uur lang (!) je wafels, koekjes, marshmallows, fruit, spekjes, soesjes en ijs in chocolade onderdompelen. Oh. My. God. Wat doe je hier nog?!
Hebben wij overigens niet gedaan hoor (we hadden al genoeg lekkere dingen gegeten dit weekend). Wij hielden het bij een Italiaans broodje, een verse cappuccino en 3 bollen ijs (grinnik).
Bij het IJscafé kun je terecht voor ijs, koffie/thee met gebak en lunch.

Oude ambachten & speelgoedmuseum
Oke, dit museum verdient dus echt een vermelding in dit verhaal. We waren op zoek naar iets om te doen op de zaterdag en kwamen bij de hotelreceptie het foldertje tegen van het oude ambachten & speelgoedmuseum. Het foldertje zag er een beetje ouderwets uit en het sprak ons niet heel erg aan, maar het was redelijk in de buurt en we besloten toch een kijkje te gaan nemen.
Bij de ingang kregen we informatie van een meneer achter de kassa en hier moesten we al om lachen. Waar zijn we nu weer terecht gekomen?
Vol goede moed gingen we het museum in. Er zijn drie routes, route A & B gaan over oude ambachten, route C is het gedeelte met speelgoed.
Naarmate we een paar oude ambachten gezien hadden (het is verdeeld in een soort hokjes) begonnen we er lol in te krijgen. We herkenden wat spullen (“dit had mijn oma vroeger!” en “die stofzuiger ligt nog in onze garage!”) en raakten geïnteresseerd in wat er lag. Hoewel we het totaal niet verwacht hadden, kwamen we er langzamerhand achter dat we een pareltje gevonden hadden. Je kunt zien dat het museum door die mensen zelf is opgezet, het staat er veel te vol met oude spullen, maar juist dat maakt het zo bijzonder. Het straalt liefde en passie uit en je kunt zien dat ze met hart en ziel de collectie hebben opgebouwd.


Dan hebben we nog route C en daar werden we nóg enthousiaster van. Op de zolder van het gebouw was allemaal ouderwets speelgoed uitgestald. Van heel lang geleden tot speelgoed uit onze jeugd (inderdaad, dat is dus ook al oud…). Een feest der herkenning! Speelgoed dat je zelf had, speelgoed dat je wilde maar niet kreeg, speelgoed dat je vrienden hadden en speelgoed dat je ouders hadden en wat jij wel eens op zolder hebt gevonden. Je kon er spelen met speelgoed van vroeger (een oude Nintendo, woooh!) maar er lag ook veel achter vitrines.
Wat hebben we genoten van dit museum!

IMG_20170730_105821947

Doodshoofdaapje met een kleintje in de Apenheul

Zo, een heel verhaal, maar met deze tips heb je vast zin om eens te gaan neuzen in Nunspeet!

liefsrenee

——————————————-

Een recept gemaakt van mijn blog?
Deel je foto op Facebook en tag me in je bericht, of deel je
foto op Instagram met #reneebakt. Vind ik super leuk!

Wil je op de hoogte blijven van Renee bakt?
Volg me dan op Facebook of Instagram (gebruikersnaam @reneebakt).

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s