10 things I hate about food

Op de blog van Laura’s Bakery kwam ik deze tag tegen, die ze samen met Cakeje van eigen deeg heeft opgezet. Al grinnikend zat ik de opsommingen te lezen, omdat het niet alleen grappig was maar vooral ook héél herkenbaar! Hieronder vind je mijn ‘10 things I hate about food’. Neem het niet al te serieus en geniet er net zo van zoals ik van de andere lijstjes heb genoten!
(De 10 things van Laura’s bakery vind je hier, die van Cakeje van eigen deeg hier!)

 

 1. Iets dat lekkerder ruikt dan smaakt

  Ja, ik heb dit dus serieus wel eens! Zit je bijna te kwijlen omdat het alleen al zó lekker ruikt, verheugend op het moment dat je het mag gaan proeven… Anti climax! Laatst nog had ik dit met een soort perencider. Dat rook echt naar peer en heerlijk zoet, maar qua smaak kwam het niet eens in de buurt van peer.
  Gelukkig komt dit niet zo heel vaak voor en komt de smaak meestal overeen met de heerlijke geur!
 2. Bedenken wat je later gaat eten, terwijl je op dat moment propvol zit

  Ik kan dit dus niet. Het komt wel eens voor dat we boodschappen gaan doen, vlak na het eten. Ik weet dat je beter niet met een lege maag naar een supermarkt kunt gaan (lees: allemaal dingen kopen die je niet nodig hebt), maar bij mij werkt andersom dus ook niet! Als ik net (teveel) gegeten heb, word ik alleen al misselijk bij het idee dat ik iets moet gaan eten. Ja, ook als dat pas de volgende dag is!
 3. ‘Mindfuckende’ herinneringen aan eten

  Ik weet zeker dat (bijna) iedereen dit zal herkennen. Dat je bijvoorbeeld ziek wordt nadat je iets gegeten hebt en je dat daarna dus niet meer kunt eten. Ik heb dit ooit eens gehad met Doritos paprikasmaak. Die heb ik echt heel lang niet meer gegeten, omdat de smaak me deed herinneren aan het ziek-zijn. Kan het nog erger? Ja hoor! Toen ik ziek op de bank zat, kwam op tv de reclame van de Plus voorbij, met die biefstukjes en de jongen die aan zijn date vraagt of ze niet toevallig vegetariër is. Resultaat? Ik word misselijk bij het zien van die reclame. Zucht. Zijn er meer mensen die hier last van hebben, of ben ik de enige die zo vreemd is? 😉
 4. Door je verkoudheid niets meer proeven

  Serieus, dit vind ik echt erg. Ik kan zo genieten van verschillende smaken, dat ik bijna verdrietig word als ik mijn eten niet kan proeven. Bijna hè, want over het algemeen is het voornamelijk frustratie omdat ik er geen bal aan vind als ik niks proef.
  Zou overigens wel een goede zijn om af te vallen, want het plezier in eten is er voor mij totaal vanaf. Geen snaaibuien meer, haha!
 5. Een tegenvaller in een restaurant

  Jaaa, je favoriete gerecht staat op de kaart in het nieuwe restaurant waar je op dat moment eet! Bingo! Hoopvol kijk je naar de deur of jouw gerecht al verschijnt in de handen van de ober. En dan… een tegenvaller. Voor mij is dit bijvoorbeeld carpaccio met normale kaas, zonder pijnboompitten of zonder pesto. Hallooo, ik snap dat je wellicht iets vernieuwends wilt serveren, maar carpaccio is met Parmezaanse kaas, pijnboompitten én pesto. Althans, zo is ‘ie mijn favoriet!
  Of – en misschien nog wel erger dan het voorbeeld hiervoor – een dessert bestellen met de naam ‘chocolate brownie peanutbutter stack’ en dan een soort bruin cakeje zonder chocoladesmaak geserveerd krijgen. Oh, en ik vraag me nog steeds af waar de pindakaas precies te vinden was. Tegenvaller!
 6. Doperwten

  Gruwel, gruwel. Ik kan me dus niet voorstellen dat er mensen zijn die doperwten echt lekker vinden. Ik vind niet alleen de smaak verschrikkelijk, van de structuur – het gevoel in je mond – krijg ik ook kippenvel.
  Ik weet nog dat ik voor het eerst bij mijn schoonouders ging eten met mijn vriend. De schok toen ik doperwten op het aanrecht zag liggen! Ietwat verlegen en stil fluisterde ik mijn vriend toe dat ik die rare dingen echt niet lekker vind, maar ik zou ze wel eten uit beleefdheid. Zo ben ik namelijk opgevoed. In de veronderstelling dat ik dit in vertrouwen toegefluisterd had, kon ik wel door de grond zakken toen hij gelijk riep: “Mam, Renee lust geen doperwten!”
  Je snapt het al, dit moet ik (inmiddels ruim 4 jaar verder) nog steeds aanhoren…
 7. Ongezond eten is áltijd lekker

  Wanneer vinden ze iets uit waardoor je gewoon onbeperkt ongezonde dingen kunt blijven eten? Of nou ja, dat ongezonde dingen gezond worden, dat is misschien een beter idee. Ik zie het wel voor me hoor! “Eet twee ons chocola en twee stukken taart per dag”
  Maar misschien verlang je dan juist wel weer naar broccoli en sinaasappels… Nu lijkt het me in ieder geval heerlijk! Die taart dan hè 🙂
 8. Lege schappen in de supermarkt

  Niets irritanter dan een leeg schap in de supermarkt, als je even snel door de paden vliegt, om snel weer thuis te zijn. En dan is dat natuurlijk net dat essentiële ingrediënt wat je echt niet weg kunt laten en waar – natúúrlijk – geen alternatief voor te krijgen is (bijv. ander merk of kleinere verpakking)… Mag je alsnog naar een andere supermarkt fietsen.
  Zo maakte ik een paar jaar geleden slagroomtruffels voor Serious Request. Ik had een aardig fabriekje opgebouwd in de keuken en als een vloeiende machine maakte ik grote hoeveelheden truffels. Daar had ik dus ook grote hoeveelheden poedersuiker voor nodig. Was dus het schap in de supermarkt elke keer leeg! In de tijd van kerst/oud en nieuw. Hallooo, dan koop je als supermarkt toch extra in? Ja. Vind ik heel irritant.
 9. Wat een pech, lekkers weg!

  Oke, dit komt gelukkig niet zo vaak meer voor, want vriendlief weet inmiddels heel goed dat hij het beter kan laten (ooh ik kan soms zo hangry zijn!), maar we hadden een keer chocolade voor mij gekocht. Voor mij ja, want meneer ‘vond die chocolade niet zo lekker’. Goed als ik was liet ik wat stukjes in de kast liggen, om de volgende dag op te eten. Ik had me de hele dag verheugd op mijn laatste stukjes chocolade, die braaf in de kast op me lagen te wachten. Na een dag hard werken kwam ik thuis en liep ik rechtstreeks naar de kast. Wat denk je? Chocolade weg!
  Meneer-ik-lust-deze-chocolade-niet lustte de chocolade toch ineens wel! En even, heel even had ik hoop toen ik de verpakking nog op het aanrecht zag liggen… Maar nee hoor, chocolade was op, verpakking was niet weggegooid.
  Ik ben overigens niet boos geworden hoor! Maar hij heeft wel nieuwe chocola voor me gehaald, haha!
 10. Te makkelijke recepten die niet lukken

  Ik durf best te zeggen dat ik inmiddels wel wat bakervaring heb. Ik ben maar ‘gewoon’ een thuisbakker, maar door veel te lezen, te experimenteren en te kijken naar anderen heb ik aardig wat technieken ontwikkeld die ik veel gebruik in de keuken.
  Ik vind het leuk om moeilijke recepten uit te proberen en nog leuker is het dan als ze ook daadwerkelijk lukken! Maar ik maak natuurlijk ook wel eens eenvoudige recepten, om wat uit te proberen of voor op mijn blog. Hoe frustrerend is het dan dat juist die recepten vaak mislukken? Zo heb ik regelmatig geprobeerd om spritsen te maken en ben ik uiteindelijk uitgekomen bij het recept van Rudolphs Bakery, die qua moeilijkheidsgraad één ster krijgt. Eén ster. Dat is het makkelijkste niveau wat er is. Lees: alle ingrediënten bij elkaar doen en gewoon met je handen tot een mooi deegje wrijven. Het lukt me niet. Ik krijg het gewoon niet voor elkaar. Ja, het deeg wel, maar het is onmogelijk op te spuiten als spritsen! Iemand in de zaal die het mij kan leren?

Zo. Dit zijn mijn ’10 things I hate about food’. Natuurlijk moet je het hier en daar met een korreltje zout nemen, het is natuurlijk meer als grap bedoeld dan om te zeuren.
Denk je dat je zelf ook 10 dingen kunt bedenken om dit lijstje aan te vullen? Je kunt de tag van Laura’s Bakery en Cakeje van eigen deeg overnemen en het zelf online zetten.
Ik vind het leuk als je me even in je berichtje tagt, dan kan ik het ook lezen!

liefsrenee

——————————————-

Een recept gemaakt van mijn blog?
Deel je foto op Facebook en tag me in je bericht, of deel je
foto op Instagram met #reneebakt. Vind ik super leuk!

Wil je op de hoogte blijven van Renee bakt?
Volg me dan op Facebook of Instagram (gebruikersnaam @reneebakt).

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s