Snapshots #5 mei, #6 juni en #7 juli

Euh, ik ben je een kleine uitleg verschuldigd. Waar ik tot april braaf iedere maand mijn snapshotjes deelde op mijn website, bleef het daarna stil. Inmiddels is het augustus en heb je dus nog drie maanden van me tegoed.
Waarom?

De maand juni was erg druk. Het einde van het schooljaar kwam in zicht, er stonden schoolreisjes gepland, maar ook oudergesprekken, rapporten en de laatste loodjes wegen… Juist.
Tot overmaat van ramp hield mijn telefoon er, totaal onverwachts, mee op. Ik had al snel een nieuwe telefoon, maar de foto’s die ik in juni maakte zijn – bijna allemaal – verloren gegaan.

Vervolgens ging de drukte nog lekker even door, tot de zomervakantie vorige week begon! Na een weekje rust en een weekendje ertussenuit te zijn geweest, heb ik eindelijk weer zin en energie om te gaan bloggen!
Vandaar deze verlate, iets ingekorte versie van de snapshots van de maanden mei, juni en juli. Geniet ervan!

# 5: De maand mei

IMG_20170502_193512
Bij de Albert Heijn kwam ik deze notenrepen tegen. Ik ben gék op noten, dus deze schatjes vielen ook erg goed in de smaak!
Ze zijn te krijgen in veel verschillende smaken. Bijvoorbeeld: Dadel/notenreep pistache, notenreep choco, dadel/notenreep gember limoen, notenreep kokos, dadel/notenreep choco, dadel/notenreep appel citrus, dadel/notenreep ananas en deze dus, de notenreep naturel.

 

 

IMG_20170507_152230

 

Ik deelde op mijn blog het recept voor ‘verloren brood’, de West-Friese variant van wentelteefjes. Mijn favoriete recept voor deze lekkernij kun je hier terugvinden.

 

 

IMG_20170507_162231

 

Yes, ook ik had ein-de-lijk een airfryer gekocht! Die moest natuurlijk even getest worden met… bitterballen!

 

 

 

IMG_20170513_184141

 

Maar ook zelfgemaakte frietjes toverde ik al snel uit mijn airfryer. Eenvoudig om te maken, maar zó lekker! Eigenlijk niet te vergelijken met diepvriespatat en hoewel je er wel een beetje olijfolie voor gebruikt, is het een veel gezonder alternatief dan de frituurpan!

 

 

 

IMG_20170520_174351

 

Hi! Magioni kwam met een nieuwe – tijdelijke? – pizzabodem met courgette erin. Ziet er een beetje groen uit, maar heel lekker!
De Magioni pizzabodems zijn te krijgen bij de Albert Heijn.

 

 

 

IMG_20170522_121548

 

Jaahaaa, yes! Het appartement is eindelijk écht verkocht. Deze maand was de sleuteloverdracht en hebben we definitief afscheid genomen van het veel te kleine hokje. Nu kunnen we vooruit kijken, eindelijk stappen maken naar het samen kopen van een grote-mensen-huis!
Dit hebben we gevierd met deze superzachte Berliner bol. Mmmm!

 

 

IMG_20170523_115259

 

Ook in de maand mei: Tony’s Chocolonely onthult de nieuwe estafettereep: Melk meloen framboos! Heerlijk zomers en het komende half jaar te koop bij de Albert Heijn of in de webshop van Tony’s Chocolonely.

 

 

 

IMG_20170528_160715

 

Deze foto wilde ik je niet onthouden! In het dorp waar ik woon was het kermis en dat betekent 5 dagen feest, borrelen en vooral genieten. Dat deed mijn nichtje van 4 jaar ook volop, maar dan met deze suikerspin! Die was zo groot, dat ze er zelf helemaal achter verdween. Heerlijke foto, haha!

 

 

# 6: De maand juni

Van de maand juni heb ik helaas weinig foto’s meer. De foto’s die ik nog had zie je hierboven, met de klok mee:
1. Heerlijk weer = heerlijk bbq’en! En dat is nóg lekkerder, als je de barbecue afsluit met je voetjes bij de warme kooltjes en een drankje in de hand 🙂
2. 7up komt met een nieuw drankje: Lemon lemon. Verkrijgbaar in 3 verschillende smaken, dit was de citroensmaak. Mijn mening? Veel prik, erg zoet maar wel lekker verfrissend voor warme dagen!
3. Yesss, zelfgemaakte pizza! Blijft een favorietje hoor! Ons succesrecept voor pizzadeeg lees je hier terug!
4. Weekenden zijn voor borrelplankjes! Simpele variant met aioli, tomaten- en olijventapenade en een lekker koude Corona on the side!

# 7: De maand juli

IMG_20170702_131918187_HDR

 

Sinds een maandje of twee heb ik een balkonkas in de tuin staan. Op de verschillende etages van deze tent (want daar lijkt het nog het meeste op, haha) groeien tomaatjes, radijsjes, worteltjes, basilicum en bosaardbeitjes.
De eerste radijs uit eigen moestuin is toch wel een foto waard!

 

 

IMG_20170704_135532599_HDR

 

Op de school waar ik gewerkt heb nam een collega afscheid, hij ging lekker met pensioen! Ondanks dat ik er al een heel schooljaar niet meer werkte, dachten ze toch aan mij toen ze gebak moesten bestellen!
Ik vond het een eer dat ik het gebak mocht maken voor deze gewaardeerde collega en was dan ook trots op het eindresultaat!

 

 

IMG_20170711_145824551

 

Al wat eerder in de maand maakte ik deze pesto, van de basilicumplant uit mijn tuinkasje. Het recept staat sinds kort op de website, hier vind je hem terug.

 

 

 

 

IMG_20170714_185332773

 

Om te vieren dat het bijna vakantie was, of om te vieren dat het weekend was, of… Nou ja, misschien hadden we niet echt wat te vieren. Maar ik ging wel lekker uit eten met mijn moeder, bij tex-mex restaurant Sweet Dreams in Hoorn.

 

IMG_20170716_155228236

 

Niet alleen Tony’s Chocolonely kwam de afgelopen maanden met nieuwe smaken. Ook Johnny Doodle timmert aardig aan de weg wat betreft smaken (maar ook hun bekendheid wordt steeds groter!). Deze appeltaart op een stuk witte chocola (Oh. My. God.) was in onze buikjes verdwenen voor we het doorhadden… Erg goedgekeurd dus! Hij is te krijgen bij de Jumbo.

 

 

IMG_20170718_215701295_HDR

Aan het einde van het schooljaar worden er natuurlijk ook eindmusicals opgevoerd! Van half november tot eind februari heb ik ingevallen in een superleuke groep 8 in Enkhuizen.
Ik voelde me dus vereerd toen ik naar de eindmusical mocht komen kijken! En dat gevoel werd nog groter toen ik deze kaart kreeg van een leerling. De reep Tony’s kreeg ik erbij, ‘want daar houdt u zo van!’
Zó lief!

 

 

En de maand juli sloot ik af met een heerlijk weekendje Veluwe met behoorlijk goed gezelschap! Een dagje Apenheul, lekkere ijsjes en goede diners. Genoten!

Op naar augustus, de maanden vliegen om! En de snapshots van de volgende maand komen eerder online hoor!

liefsrenee

——————————————-

Een recept gemaakt van mijn blog?
Deel je foto op Facebook en tag me in je bericht, of deel je
foto op Instagram met #reneebakt. Vind ik super leuk!

Wil je op de hoogte blijven van Renee bakt?
Volg me dan op Facebook of Instagram (gebruikersnaam @reneebakt).

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s