Review: Bij Robèrt bakmixen

Nieuw tussen de bakproducten: Bij Robèrt bakmixen! Verschillende bakmixen waarmee je thuis ambachtelijk kunt bakken.
Ik testte er één voor je uit. Hieronder kun je lezen wat het is en wat ik ervan vind! IMG_20170314_112605

De naam Robèrt van Beckhoven zegt je misschien niet zoveel, maar als ik zeg: “Heel Holland Bakt” of “CupCakeCup”, gaat er dan een belletje rinkelen?
Juist! We kennen de Meester Patissier én Meester Boulanger beter als jurylid bij de bekende Nederlandse bakprogramma’s.

Robèrt heeft in samenwerking met Albert Heijn een baklijn gelanceerd. Hun doel? Dat jij thuis ambachtelijke baksels uit je oven kunt toveren, met het gebruik van natuurlijke grondstoffen. Er zijn bakmixen voor koek en verschillende soorten brood:

 • Broodbloem spelt
 • Broodbloem volkoren
 • Broodbloem meergranen
 • Broodbloem wit
 • Desem basis
 • Zaden & pittenmix zonnebloem
 • Zaden & pittenmix pompoen
 • Meesterlijke koekenkit muesli, cranberry & pure chocolade
 • Meesterlijke koekenkit muesli, notenmix & blanke rozijnen

En de laatste testte ik voor je uit:


IMG_20170314_112807

De prijs van deze bakmix is €2,99.
Dit zit er in het pak: muesli bakmix, notenmix, rozijnen en havervlokken. Het enige wat je zelf moet toevoegen is 125 gram roomboter. Dat valt mee! Ik bedenk me wel gelijk dat dit vrij stugge koeken zullen worden. Er hoeft bijvoorbeeld geen melk of ei bij.
Robèrt vertelt mij op de verpakking hetzelfde: “Dit zijn lekker vullende, voedzame koeken. Dan kun je er weer even tegenaan! Als je ze goed verpakt kun je ze een paar weken bewaren”
Ah, thanks Ròbert! Dat is altijd handig om te weten. Dan kunnen we er over een paar weken nog steeds ‘even tegenaan’.

De werkwijze is heel eenvoudig. De boter met de bakmix mengen, nootjes en rozijntjes toevoegen. Er een mooie rol van maken en deze even door de havervlokken rollen.
Wat ze er niet bij vertellen is dat die havervlokken niet allemaal blijven plakken wat resulteert in een keuken vol haver. Maar hé, da’s lekker ambachtelijk! Ik waan me al in een ouderwetse bakkerij, tussen de meelwolken en de hete ovens, tot ik merk dat ik al klaar ben.
Het rolletje met hier en daar een havervlok moet een half uurtje in de koelkast doorbrengen en daarna mag ik hem in 8 plakken snijden. Acht?! Ja, Renee. Deze bakmix levert je 8 muesli-koeken op. Ligt het aan mij, of is dat niet zoveel in vergelijking met de prijs die je voor dit pakje neertelt?

IMG_20170314_130843
Maar dat mag de pret niet drukken. Ik snijd 8 plakken (en stiekem nog iets meer) en druk ze plat op de bakplaat. Je zou dus ook gelijk dunnere plakjes kunnen snijden. Dan heb je meer – iets kleinere – koekjes. De koekjes zien er mooi uit en gaan blij de oven in.

IMG_20170314_131241

De geur maakt mijn humeur al snel beter. Eerlijk is eerlijk, die koeken ruiken écht goed.
Eenmaal uit de oven laat ik ze afkoelen en dat is maar goed ook, want tijdens het afkoelen worden ze pas hard. Jammer voor de bakkers met weinig geduld (daar val ik meestal onder), je kunt echt pas proeven als ze afgekoeld zijn!

De smaak van de koeken is erg lekker. Het is echt eens een andere smaak door de muesli.
Robèrt heeft beloofd dat je ze een paar weken kunt bewaren, maar eerlijk gezegd vrees ik dat de koeken dat niet gaan halen.

IMG_20170314_144631

Even ter vergelijking: De koeken op de verpakking vs. de koeken zoals ze er bij mij uitzien… 🙂

Conclusie? Lekkere koeken! Wel een beetje weinig koeken. En ik vind de bakmix best aan de prijzige kant. De bakmixen voor het brood zijn wel goedkoper, maar daar moet je zelf ook meer ingrediënten aan toevoegen. Leuk om eens uit te proberen en ik raad je ook zeker aan om het zelf eens te maken, maar vanwege de prijs en de hoeveelheid is het voor mij waarschijnlijk een eenmalige aankoop geweest.

Heb jij (een van) de bakmixen al uitgeprobeerd? Ik ben benieuwd wat jij ervan vindt!

liefsrenee

——————————————-

Een recept gemaakt van mijn blog?
Deel je foto op Facebook of Instagram met #reneebakt
of tag me in je bericht.
Vind ik super leuk!

Alles (en nog meer!) volgen van Renee bakt?
Volg me dan op Facebook of Instagram.

 

Advertenties

4 gedachtes over “Review: Bij Robèrt bakmixen

 1. Pingback: Snapshots #3 maart
 2. Marian zegt:

  Bakmix met chocolade en cranberry; ik krijg met de beste wil van de wereld geen rol van het deeg gekneed. Het lijkt wel zand en blijft uit elkaar vallen. Heb er maar een ei doorheen gekneed en toen bleef het eindelijk bij elkaar als een deeg en kon ik er een rol van maken. Eenmaal gebakken zijn de koeken lekker.

  Like

  • reneebakt zegt:

   Daar heb je gelijk in! Het is inderdaad wel érg bros deeg. Het valt ook sneller uit elkaar door de toevoegingen aan het deeg natuurlijk. Bij mij lukte het wel, maar je hebt het goed opgelost!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s