Trakteren op school: Snoepsushi

De meesten weten het nog wel van vroeger en een aantal lezers zal er inmiddels weer mee te maken hebben – door een nieuwe generatie: Trakteren op school.
Ik weet nog dat ik zelf als kind altijd zenuwachtig was, je verjaardag vieren op school was speciaal en de dag had een magisch randje. Je had je mooiste kleren aan en voor even was jij het stralende middelpunt.
En dan was daar de traktatie! Mijn moeder was altijd creatief en meestal werd ik zelf betrokken bij het in elkaar zetten van de traktatie. Ik kan me niet alles meer herinneren, maar weet nog wel de bananenbootjes met een zeil van eetpapier en de beertjes Paddington van koffiefilters (ja, met inhoud natuurlijk).

Inmiddels zelf werkzaam in het onderwijs vier ik per jaar een behoorlijk aantal verjaardagen en zie ik dus ook een behoorlijk aantal traktaties voorbij komen. Meestal een zakje chips of een satéprikker met snoepjes, maar ook een nauwelijks herkenbare pinguïn van trekdrop (“Ik heb ze zelf gemaakt, juf!”), sneeuwpoppen van witte chocoladekoekjes en palmbomen van cake met apenkoppen heb ik voorbij zien komen.

Tijd om een leuke traktatie aan het rijtje toe te voegen!

Sushi van snoep!
Ik denk dat bijna ieder kind weet wat sushi is. Deze variant – zonder vis – zal bij iedereen geliefd zijn 🙂
Het is eenvoudig om te maken en zeer goed samen met kinderen voor te bereiden. Wat overigens iets is wat ik erg belangrijk vind, al is het alleen maar om het kind trots de klas in te laten lopen met een zelfgemaakte traktatie! Hallooo positief middelpuntje!

img_20170118_115807

Dit heb je nodig
– Marshmallows (dit is de rijst)
– Dropmatten (de nori -> zeewiervellen)
– Verschillende soorten snoep als vulling/topping.
Ik had zure matten en een soort snoepkogels.
– Poedersuiker en water
– Evt. ter decoratie: eetstokjes

img_20170118_113115

Dit moet je doen
Start met het maken van het glazuur. Dit doe je door water toe te voegen aan poedersuiker. Let op: voeg water toe in héél kleine beetjes! Er hoeft maar weinig water bij om een mooi smeerbaar glazuur te maken. Teveel water toegevoegd? Voeg dan ook weer wat poedersuiker toe.

Snijd de dropmatten in de juiste breedte. Voor de maki (sushi rolletjes) nam ik wat bredere stroken dan voor de nigiri (rijst met iets erbovenop wat je vastmaakt met een dun strookje nori).

Maki: Smeer de dropmat in met wat glazuur en rol de marshmallow in de dropmat. Duw een snoepje als vulling in de marshmallow en druk deze goed vast (eventueel kun je wat glazuur als lijm gebruiken). Laat het glazuur goed drogen!

img_20170118_115621

 

Nigiri: Leg een marshmallow op zijn kant en leg er snoepgoed op als topping. Plak een smalle strook dropmat aan de onderkant vast, waardoor de rest van het snoep op zijn plek blijft zitten.

 

 

Je maakt natuurlijk precies hoeveel je zelf wilt: Vraag even naar het aantal kinderen in de groep!
Veel succes en mocht je de traktatie zelf gemaakt hebben, dan vind ik het leuk als je een foto met me deelt (en vertelt hoe de reacties waren)!

liefsrenee

——————————————-

Een recept gemaakt van mijn blog?
Deel je foto op Facebook of Instagram met #reneebakt
Vind ik super leuk!

Alles (en nog meer!) volgen van Renee bakt?
Volg me dan op Facebook of Instagram.

 

Advertenties

Een gedachte over “Trakteren op school: Snoepsushi

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s