Kattenliefhebbers opgelet!

Vandaag nam ik mijn vriend mee naar Amsterdam voor een verrassing: Ik had gereserveerd in kattencafé Kopjes! We zijn allebei behoorlijk gek op katten en kunnen niet wachten tot we een huis hebben wat groot genoeg is voor eigen poezenbeesten.

Gelukkig is daar het kattencafé, een fenomeen dat in het buitenland al langere tijd populair is. Het eerste kattencafé opende in 1998 in Taiwan. Kopjes (geopend in april 2015) was het eerste kattencafé in Nederland, maar inmiddels zitten er ook enkele in andere steden (waaronder bijv. Leeuwarden en Groningen).

img_20161230_145738
Hoe werkt het?
Het café ziet er anders uit dan je verwacht. Het heeft een beetje een huiskamer-look waar mandjes, dekentjes, speeltjes, krabpalen en klimmogelijkheden overheersen. In het kattencafé wonen momenteel 7 katten die zijn geselecteerd door twee asielen in Amsterdam. Ze hebben een prachtig nieuw thuis gekregen waar ze niets tekort komen.

img_20161230_143638
In het café kun je wat te eten en te drinken bestellen, zoals in ieder café. De menukaart is wel wat beperkt, maar er zit voor iedereen wat lekkers tussen en het gaat uiteindelijk om het knuffelen van en het spelen met de katten.

Zoals je misschien al zult verwachten, kent het café een aantal huisregels. Zo mag je de logokatten niet oppakken – als ze op schoot willen zitten komen ze zelf wel. Je mag ze wel aaien, knuffelen, met ze spelen en je mag er zelfs volop fotograferen (zolang je de flitser uit hebt staan). Ze mogen – vanzelfsprekend – niets hebben van wat jij eet/drinkt, maar wij hebben ervaren dat de katten er niet eens naar omkijken.

We bestelden er allebei een cappuccino en wat lekkers. Björn ging voor de (glutenvrije!) citroen-amandeltaart met witte chocolade en ik nam de red velvet taart.
Allebei heerlijk, al was de citroen-amandeltaart wel érg zoet.
Wat hebben ze nog meer? Salted caramel brownie, bosbessen cheesecake, maar ook een simpele lunchkaart en zelfs ontbijten is mogelijk bij Kopjes. Verder natuurlijk verschillende soorten koffie, thee en fris. De volledige menukaart vind je hier!

Het is wel een aanrader om te reserveren van te voren, zodat je zeker bent van een plek. Zeker in het weekend of in schoolvakanties kan het drukker zijn dan verwacht. Er is plek voor maximaal 20 mensen in het café, dus teleurstelling voorkomen is zo gedaan: reserveren kan via de website. Zie onderaan deze blog voor meer informatie.

Wij vonden het echt onwijs leuk, ondanks dat de meeste katten tijdens ons bezoek lagen te slapen. Het is een bijzonder concept en prachtig om te zien hoe relaxt de katten zijn. Hun leefomgeving is echt heel gaaf met alle klim- en klautermogelijkheden en het geluk straalt van de beestjes af.
De meiden die de tent runnen zijn vriendelijk, zijn in voor een praatje en vertellen enthousiast over de katten die in het café wonen.

img_20161230_144846
Benodigde informatie
Kattencafé Kopjes bevindt zich op de Marco Polostraat 211 in Amsterdam.
De website van het café vind je hier. Op de website vind je de huisregels, de menukaart, enkele foto’s en zelfs de meestgestelde vragen.
Kopjes heeft ook een Facebookpagina en een Instagramaccount. Vol fotoooo’s van katten!

Je kunt reserveren voor een bepaalde tijd. Ze werken met timeslots van 2 uur. Binnen die tijd kun je helemaal los in het kattencafé. Na deze tijd staan er weer nieuwe catlovers te wachten om het café te mogen betreden.

Ben je er zelf al eens geweest of sta je – na het lezen van dit verhaal – te trappelen om een bezoekje te brengen? Laat het even weten, vind ik leuk!

liefsrenee

img_20161230_144608

——————————————-

Een recept gemaakt van mijn blog?
Deel je foto op Facebook of Instagram met #reneebakt
Vind ik super leuk!

Alles (en nog meer) volgen van Renee bakt?
Volg me dan op Facebook of Instagram.

 

Advertenties

2 gedachtes over “Kattenliefhebbers opgelet!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s