Over drukke dagen, korte pauzes en een cliché vooruitblik op het nieuwe jaar

Zo, Renee is weer even online hoor! Ik kreeg een goedbedoelde reminder van mijn blog dat ik al 25 dagen niets had geplaatst. Vijfentwintig dagen… dat is bijna een maand! Hoogste tijd voor een nieuwe blog dus. Dit keer geen recept, review of fotoverslag, maar een (hopelijk niet te lang) verhaal.

De decembermaand is bijna voorbij. Een prachtige maand om veel te bakken, te proeven en te delen! Ik had me dus ook voorgenomen om extra veel tijd in mijn blog te steken, lekker veel Sint- en kerstrecepten, veel sfeerplaatjes en veel gezelligheid.
Maar hoe mooi dat plan ook was, mijn tijdsindeling was het er niet helemaal mee eens. Ik had een mooie invalklus in het onderwijs gescoord en kon een paar weken fulltime aan de slag. Heerlijk om te doen, nadat ik een paar maanden thuis had gezeten. Ik vond het plezier in mijn werk weer terug en hoewel ik 5 dagen in de week werken heftig vind, gaf het me veel voldoening. Helaas had ik daardoor wel veel minder tijd voor Renee bakt. Na een lange dag werken had ik meer zin om lekker op de bank een filmpje te kijken dan om de keuken in te duiken. Op zich niet erg, even een pauze, maar het knaagde wel aan me.
here-comes-the-sun
Het afgelopen jaar is een pittig jaar geweest. Met veel ups en downs achter me ben ik blij dat 2016 bijna voorbij is. Tijd voor een nieuw jaar, nieuwe kansen en veel nieuwe dagen om het beste uit te halen! Gelukkig hebben al die ups en downs ook mooie voordelen: 2016 heeft ervoor gezorgd dat ik dichter naar de mensen ben gegroeid waar ik veel om geef. Ik probeer dingen te doen waar ik gelukkig van word en kan oprecht genieten van de kleine dingen.

Wat wél heel leuk was aan het afgelopen jaar, is dat ik in 2016 opnieuw gestart ben met Renee bakt! Sinds mei ben ik lekker bezig met bakken, schrijven, fotograferen, filmen en dit alles uitwerken tot deze website. Ik heb de afgelopen maanden veel plezier beleefd aan het bloggen en het bakken. Het combineert het grootste gedeelte van mijn hobby’s, waardoor het een mooie besteding is van mijn vrije tijd. Ik heb wel eens gezegd: ‘Het maakt me eigenlijk niet eens uit hoeveel mensen mijn blogs lezen, ik beleef er zelf al zoveel plezier aan!’ En dat geldt nu nog steeds. Het lijkt me fantastisch om mijn blog groter te maken, meer volgers, om meer mensen aan het bakken te krijgen. Maar ik krijg al zó veel positieve reacties, zo veel mensen die met plezier mijn blogs lezen, zelf eens wat uitproberen… En dat is mijn voornaamste doel: laten zien dat bakken niet moeilijk is, dat iedereen het kan en dat het onwijs leuk is!

vuurwerk
En in 2017… ga ik daar mee door!
In mijn werk heb ik het afgelopen jaar mogen ontdekken dat een paar maanden pauze best goed kan zijn. Even de situatie van een afstandje bekijken, weer met een frisse blik naar de toekomst kijken, met goede moed het werk met beide handen aanpakken.
Zie de afgelopen maand maar als zo’n zelfde pauze 🙂 Een frisse blik en goede moed om Renee bakt weer met beide handen aan te pakken.

En dan volgt nu de vooruitblik die lekker cliché is, maar die me wel een goed gevoel geeft. Komt ‘ie:

In 2017…
… kun je veel nieuwe, lekkere recepten van me verwachten.Celebration toast with champagne
… wil ik ook veel reviews online zetten, nieuwe producten uitproberen, nieuwe plaatsen bezoeken.
… wil ik meer doen met fotografie en video.
… wil ik Renee bakt groter maken.
… wil ik jou lekkere dingen laten proeven, en…
… wil ik jou zelf de keuken in krijgen!

Bakken is het leukste wat er is, duik je mee de keuken in? 🙂
Ik wens jullie allemaal een mooie afsluiting van het afgelopen jaar en een knallende start van het nieuwe jaar! Tot in 2017!

Liefs, Renee

 

Advertenties

2 gedachtes over “Over drukke dagen, korte pauzes en een cliché vooruitblik op het nieuwe jaar

  1. Betty zegt:

    Mooi verhaal Renee. Aangezien we het afgelopen jaar met je mee hebben beleefd, herkennen we er veel van. Voor jou natuurlijk ook een GOED, gelukkig en gezond jaar. Met je dierbaren om je heen!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s