Op de valreep: borstplaat!

Oh nee….. Ik schrok toen ik zag hoe lang ik niets online heb gezet. Het plan was om heel veel Sinterklaas recepten met jullie te delen! Maar dat plan is blijven haken bij een paar receptjes…

Mijn radiostilte was gelukkig niet zonder reden: eerst werd ik ziek, maar daarop volgde een mooi aanbod om weer enkele weken voor de klas te staan! Vijf dagen werken, samen met de Sinterklaasdrukte (lees: 2 surprises en veel andere activiteiten), heeft ervoor gezorgd dat mijn blog even naar een tweede plek moest verhuizen. De komende weken zien er weer wat rustiger uit en kan ik dus vol goede moed en frisse zin veel tijd steken in Renee Bakt.

Toch wil ik – op de valreep – nog één Sinterklaas recept met jullie delen. Mijn eerste testpanel was bevoorrecht om dit te proeven en die waren érg enthousiast. Het leuke aan dit recept is dat het zowel een Sinterklaas- als een Kerstlekkernij is. Mocht je het dus niet meer redden om het te maken voor pakjesavond, dan kun je het ook nog proberen in de aanloop naar Kerst 🙂

img_20161031_143021

Hieronder vind je het recept voor borstplaat, wat ook bekend staat als roomfondant. Geen ingewikkeld recept, maar omdat je suiker en room gaat koken heb je wel een kookthermometer nodig.

Dit heb je nodig:

Witte borstplaat
250 gram witte basterdsuiker
80 ml slagroom
25 gram boter

Donkere borstplaat
250 gram witte basterdsuiker
80 ml slagroom
25 gram boter
1 theelepel cacaopoeder

Dit moet je doen:

Doe de suiker, room en evt. cacao in een pannetje en zet op laag vuur. Verwarm het mengsel al roerende tot 115 graden Celsius (gebruik hiervoor de kookthermometer). Laat het mengsel van de lepel af druipen om te controleren of de dikte al goed is. Als de laatste druppels een draad vormen die terugveert, is het mengsel goed.

img_20161031_141029
Haal de pan gelijk van het vuur en voeg de roomboter toe. Blijf roeren tot het mengsel dikker wordt, niet meer doorschijnt en een soort krassend geluid over de bodem maakt tijdens het roeren.

img_20161031_141323
Leg een bakpapiertje klaar op het aanrecht of op een bakplaat en schep met een lepel druppels van de gewenste grootte op het bakpapier. Laat de borstplaat goed uitharden.
Eet smakelijk en een fijne Sinterklaasavond!

Dit recept komt van 24kitchen.nl.

——————————————-

Een recept gemaakt van mijn blog?
Deel je foto op Facebook of Instagram met #reneebakt
Vind ik super leuk!

Alles (en nog meer) volgen van Renee bakt?
Volg me dan op Facebook of Instagram.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s