Snelle maaltijd: Sushi bowl!

Groot liefhebber van sushi, maar niet zo bedreven in het bereiden van strakke rolletjes?
Welkom bij de club! Hoewel ik geen vis eet, ben ik écht fan van sushi. Er is namelijk genoeg sushi-keuze, ook als je geen vis lust!
Je maakt me echt blij met een uitje naar een sushirestaurant en soms maakt de mister thuis sushi. Maar zelf ben ik niet echt getalenteerd in het sushi-rollen… Sterker nog, ik krabbel al terug als ik zie hoe je sushirijst op de juiste manier bereidt.

Mocht je je ook herkennen in bovenstaande omschrijving, dan heb ik goed nieuws. Ik ga namelijk een sushirecept met je delen, die iedereen kan maken. Jij dus ook!

Ik kwam het al op verschillende blogs en sites tegen en heb het gisteravond zelf uitgeprobeerd, de sushi bowl! Alle ingrediënten die je nodig hebt voor sushi, maar dan in een kom. Super makkelijk, leuk om te maken en echt super lekker!

Tijd om het ook uit te proberen!

Dit heb je nodig – excuses voor de onoverzichtelijkheid van dit ingrediëntenlijstje –

Rijst, ongeveer 100 gram – ongekookt – per persoon
Je kunt voor sushirijst kiezen, maar een andere rijstsoort werkt ook prima!
Nori, dat zijn die zwarte gedroogde vellen van zeewier en die kun je kopen in de supermarkt.
Sojasaus (ook te koop in de supermarkt)
En verder wat jij lekker vindt! Ik maakte de bowls met surimi (voor Björn), zeewiersalade (voor mij), zachte kaas, komkommer, radijsjes, avocado. Maar je kunt ook kiezen voor zalm, tonijn, garnalen, stukjes gebakken ei, mango, wortel, etc…
Ik deed er nog een kloddertje wasabimayonaise op en strooide er wat sesamzaadjes over.

Dit moet je doen

Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Laat het een beetje afkoelen en doe het in je kom. Verdeel de rest van de ingrediënten over de rijst. Je kunt het erin steken of erop leggen. Strooi er wat sesamzaadjes over en serveer de kom met een schaaltje sojasaus!

Maar hoe eet ik dit?!
Dat was ook mijn eerste reactie. Ik had er fanatiek stokjes bij gelegd, maar dat bleek (met toverrijst wat totaal niet plakt) vrijwel onmogelijk.
Mijn tip: pak een vork en schuif er een hap op. Doop de vork even kort in de sojasaus en schuif het handeltje zo je giecheltje in!

Met welke ingrediënten ga jij deze sushi bowl maken?
Eet smakelijk!

——————————————-

Een recept gemaakt van mijn blog?
Deel je foto op Facebook of Instagram met #reneebakt
Vind ik super leuk!

Alles (en nog meer) volgen van Renee bakt?
Volg me dan op Facebook of Instagram.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s