Tony’s Limited Editions

Eerder schreef ik een blog over Tony’s Chocolonely chocolade en daarin vertelde ik je het verhaal achter deze inmiddels bekende naam. Ook vertelde ik wat meer over de verschillende smaken en over de limited editions.

>>> Lees ook: I love Tony!

Limited is niet voor niets limited en het viel dus te verwachten dat Tony’s met nieuwe limited editions zou komen. Ik heb ze natuurlijk gelijk besteld!
Samen met een vakkundig samengesteld vrijwillig testpanel ( 😉 ) heb ik de chocolade geproefd en hieronder vind je onze ongezouten mening:

Melk cola

img_20160929_142254

“Ik proef geen cola.”
“Aah, het knettert!”
“Het smaakt naar van die Haribo cola-flesjes”
“Best lekker eigenlijk!”
“Hoor jij de knetters in mijn mond ook?”

Heerlijke melkchocolade, met harde stukjes erin. Die stukjes smaken inderdaad naar de cola-flesjes van Haribo. Als het je lukt om niet te bijten maar de chocolade in je mond te laten smelten, zul je ontdekken dat er knetters in de chocolade zitten. Super leuk!

Puur gember citroen

img_20160929_142321

“Ik proef geen citroen.”
“Uh, ik wel hoor! Heel veel citroen zelfs!”
“Bah, nu komt de gember smaak…”
“Ik vind deze niet lekker hoor!”
“Dan eet ik hem wel op!”

Trouwe lezers weten inmiddels dat ik niet van pure chocolade houd. Toch heb ik deze natuurlijk geproefd. De citroensmaak kwam me tegemoet en ik moest bij het eerste stukje moeite doen om überhaupt chocolade te proeven. Die smaak kwam gelukkig nog wel, maar helaas samen met de gembersmaak. Daar moet je echt van houden en dat doe ik dus niet.

Wit wortel walnoot
Hooooly, witte chocolade bij Tony’s! Ik ben fan! Het testpanel overigens ook:

img_20160929_142307

“Huuh, je proeft écht wortel!”
“Wel een beetje weinig walnoot.”
“Door die walnoot smaakt het een beetje naar kaneel ofzo.”
“Dit gaat echt heel goed samen met de witte chocola!”
“Deze vind ik het lekkerste!”

De reep ziet er een beetje gek uit. Er zitten namelijk oranje stukjes (gevriesdroogde wortel, denk ik) in. En dat staat wat vreemd in een witte chocoladereep. Maar de smaak maakt dat echt helemaal goed! Totaal geen overheersende wortelsmaak, maar je proeft ‘m wél en dat vind ik zo leuk bedacht!

Eindoordeel
Favorieten: Wit wortel walnoot (was op magische wijze ineens op…), maar het was een fotofinish want melk cola zit er heeel dicht bovenop.
Waarom? Goede smaakcombinaties en witte chocolade! En de melk cola heeft dus ook een heel grappige smaakbeleving door de knetters.

Afvaller: Puur gember citroen.
Waarom? Puur is al niet mijn smaak, gember al helemaal niet en ik vind de citroen te overheersend.

En wat vond mijn testpanel?
De meningen zijn verdeeld. Melk cola valt bij iedereen wel in de smaak, al is het niet iets wat je heel lang blijft eten.
Wit wortel walnoot is een smaak waar het testpanel even aan moet wennen.
Puur gember citroen valt bij sommige testpanelleden (scrabblescore, iemand?) wel in de smaak, bij anderen niet. Puur is al een uitgesproken smaak, laat staan als je daar citroen en gember aan toevoegt. Oftewel, je houdt ervan of je houdt er niet van.

Welke lijkt jou het lekkerste? Of – als je al geproefd hebt – welke is jouw favoriet?

img_20160927_151034

——————————————-

Op de hoogte blijven van Renee bakt?
Volg me dan op Facebook of Instagram.

Advertenties

Een gedachte over “Tony’s Limited Editions

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s