Pizza station Dolomiti Obdam

Toen ik nog studeerde kwam ik er, in de trein, dagelijks langs. Het stationsgebouwtje van Obdam. Een schattig klein gebouwtje wat op dat moment geen functie had.
Maar! Sinds 2014 is het stationsgebouwtje in gebruik als restaurant! Hoe leuk is dat?
Nou, heel leuk! Want wij gingen er eten 🙂

Het restaurant heet Dolimiti, en de (wat langere) bewoners van mijn woonplaats Hoogkarspel zullen dit een bekende naam vinden. Inmiddels een aantal jaren geleden had Hoogkarspel een goede pizzeria, genaamd… Dolimiti!
Het gebouw werd gesloopt, de pizzeria ging door onder een nieuwe naam, in het gebouw van café/restaurant Bantam. De zus van de huidige Bantam-eigenaar is nu de gastvrouw in het restaurantje in Obdam. Er is dus enige connectie, wat het alleen maar leuker maakt om in Obdam te gaan kijken! Een soort van trip down memory lane, al vind je weinig terug van het oude Dolomiti in Hoogkarspel.

Dat hoeft ook niet, want het restaurantje staat prima op zichzelf! De eigenaren hebben in een heel kleine ruimte een ontzettend knus restaurantje weten neer te zetten. Een moderne inrichting, met hier en daar wat authentieke details. De wachtruimte van het station is nog in dienst, maar wordt ook gebruikt als afhaalloket bij het restaurant.

Het restaurant doet mee aan de restaurantactie van Albert Heijn. Wij gingen er dus eten met onze spaarkaarten. Dit betekent vaak een aangepaste menukaart, maar bij Dolomiti is daar weinig van te merken! De keuze is erg uitgebreid en er zit voor iedereen wel wat lekkers tussen. Extra pluspunt: je mag evengoed uit alle pizza’s kiezen! Oeeeh!

Dat je er goede pizza’s kunt eten, wordt meteen duidelijk door het certificaat aan de muur. Dat belooft veel goeds!

DSC00127.JPG

Ik neem vooraf de carpaccio. Het bord is mooi opgemaakt en de hoeveelheid is precies goed. Niet te weinig, maar zeker niet teveel.
Als hoofdgerecht neem ik een quatro formaggi pizza. I love kaaaas! Lekkere uitgesproken smaken die goed samen gaan, maar ook goed van elkaar te onderscheiden zijn.
Een lekkere dunne en krokante bodem. Oftewel: heerlijk!

DSC00119.JPG

Bij het dessert was de keuze wat minder, we konden kiezen uit softijs met karamel of softijs met chocolade. Ik ben meestal niet zo’n ijsliefhebber, maar koos toch voor de karamel. Vervolgens kreeg ik een beker ijs voor mijn neus waar je u tegen zegt, met een heerlijke karamelsaus en van die kleine stukjes karamelfudge. Dit was echt super lekker! Zelden heb ik zulk lekker softijs gegeten.

DSC00123.JPG

Tijdens het uitbuiken met een kop koffie kwam de gastvrouw (die bekenden zag uit Hoogkarspel) nog even gedag zeggen. We kregen een heerlijke limoncello aangeboden die we natuurlijk niet afgeslagen hebben 😉

DSC00126.JPG

Conclusie: Heerlijk gegeten, ik ben nieuwsgierig geworden naar de andere gerechten en ga zeker nog eens terug om dit uit te proberen.
Reserveren is een aanrader, het restaurant heeft beperkt plek en het zou echt zonde zijn als je voor niets komt.
Het restaurant is bij het station van Obdam, dus met de trein reizen is heel goed te doen! Scheelt weer een bob, haha!
Ze verzorgen overigens ook buffetten en hebben een pizzamobiel, waarmee ze bijv. op een feestje pizza’s komen bakken! Hoe cool is dat!

Praktische informatie:IMG_20160828_212030~2.jpg
Openingstijden
Restaurant: wo t/m zo vanaf 17:00 uur
Bezorgen: wo t/m zo  van 17.00 – 20:00 uur
Afhaalservice: wo t/m zo tot 20:00 uur

Voor de website van het restaurant, klik hier.
Ze hebben ook een Facebookpagina.
Het adres van het restaurant: Stationsweg 1, 1713 HM Obdam

>>> Lees ook: Een dagje Amsterdam: De foodhallen! of Aan tafel bij Van Dis in Hoogkarspel

——————————————-

Op de hoogte blijven van Renee bakt?
Volg me dan op Facebook of Instagram.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s