Koopmans yoghurtcake

Zie ik daar nou een pakje, Renee? Eeh… Ja. Ik probeer zelf om bakmixen te vermijden, omdat ik vind dat je met simpele ingredienten ook lekkere baksels kunt maken. Maar ik wil op mijn blog ook graag producten reviewen en soms moet je dan aan een pakje geloven 🙂

Dus toen ik deze bakmix voor yoghurtcake voorbij zag komen op een reclame, wilde ik hem uitproberen. En dit vind ik ervan:

Het is een simpele bakmix. Het enige wat je zelf moet toevoegen is yoghurt, 3 eieren en een klein beetje bloem om je bakvorm te bestuiven na het invetten.
Ze raden aan om volle yoghurt te gebruiken, maar Griekse of halfvolle yoghurt kan ook. Magere yoghurt is niet geschikt om te gebruiken.

De gebruiksaanwijzing op de achterkant is een lange lap tekst, maar komt op het volgende neer: Gooi alle ingredienten in een kom en mix tot het luchtig is. Zet in de oven en laat daarna even afkoelen.
Appeltje eitje dus! Of eigenlijk citroentje eitje, want ei moet erin en een vleugje citroen zit er al in.
img_20160906_182425
Een makkelijke cakemix is altijd handig om in huis te hebben. Er hoeven geen rare dingen in, de kans is dus groot dat je de benodigde spullen al in huis hebt. Handig als er onverwachts visite komt? Eh, nee. Want het maken van het beslag is dan misschien 5 minuten werk, de cake moet vervolgens wel een heel uur de oven in. En daarna moet hij ook nog even een uurtje afkoelen. “Plakje cake bij de koffie? Komt eraan hoor, nog even 2 uurtjes wachten!” Werkt niet hè? Nee.

Voordeel van deze cake is dat je hem met yoghurt bereidt. Er hoeft dus geen boter in. Dat is fijn voor de hoeveelheid calorietjes, maar ook voor de hoeveelheid vet! En eerlijk, cake is natuurlijk nooit echt goed voor je, maar als je dan cake ‘moet’ eten, dan liever deze iets bewustere variant.

Tenminste… Als de smaak goed is!
En dat is ie. De cake is erg luchtig en totaal niet vet (dat is natuurlijk de bedoeling, I know, maar het is toch leuk als het ook daadwerkelijk zo is). Waar je bij normale cake glimmende vingers krijgt door de boter, zijn je vingers hier nog schoon na het eten van een plakje.
De cake bevat een vleugje citroen. Naar mijn mening zijn het wel twee vleugjes, maar ik hou daar wel van. Is citroen niet jouw smaak, dan zou ik deze bakmix laten staan, want het is wel erg aanwezig.

img_20160906_1824432

Op de verpakking staan wat variaties (als in toevoegingen aan het oorspronkelijke beslag), er staat vermeld hoe je de cake het beste kunt bewaren (handiiiig!), en hoe lang je de cake kunt bewaren.

Conclusie: Aanrader! Lekker luchtig, heerlijke smaak, iets bewuster dan de gewone ‘vette’ cake. Kost dat? Eu 1,39 voor de bakmix.

——————————————-

Op de hoogte blijven van Renee bakt?
Volg me dan op Facebook of Instagram.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s