Do you dream in chocolate?

Euh… YES?! Ik krijg nooit genoeg van chocolade en ik was dus helemaal in mijn nopjes toen ik bedacht dat ik deze chocolade zou gaan testen voor mijn blog.
Nou ja, testen… Ik ken ze stiekem al heel lang en weet precies hoe ze smaken. Maar stel hè, stel nou dat ze toch per ongeluk het recept veranderd zouden hebben? Dan zou mijn oordeel niet kloppen en zou mijn geloofwaardigheid gelijk weg zijn.

Dus kocht ik deze goddelijke chocolade en ging ik het proeven. Voor jullie! (Ja, beste lezer, wie een foodblog heeft moet zichzelf wel eens opofferen voor haar lezers. Het is niet altijd makkelijk hoor!)

DSC00111

Alle gekheid op een stokje (of eigenlijk in een papiertje in dit geval), vandaag stel ik jullie voor aan mijn liefde: Lindor chocolade van Lindt! Maar voordat ik dat doe zal ik jullie even in de stemming brengen met een zwoele reclame voor deze chocolade:

Deze chocoladebollen – want ja, ze zijn echt rond – zag ik voor het eerst in Bataviastad (Lelystad) waar Lindt een eigen winkeltje heeft. Een vriendelijke medewerkster kwam naar ons toe met de vraag of we een chocolaatje wilde proeven. Euh.. YES?!
Haar verkoopstrategie werkte, want met een zak vol versgekochte chocolade liepen we naar buiten 🙂
De Bataviastad-bezoekjes daarna gingen we iedere keer even naar binnen om te kijken of we weer mochten proeven (haha, slecht he!).

Je zult begrijpen dat ik een dansje deed toen ik de Lindor chocolade (want zo heten de bolletjes) ineens in de supermarkt zag liggen! Ik was een gelukkig mens.
En zo huppelde ik gisteren met een zakje gemengde Lindor (puur, melk, wit) naar huis.
Wat overigens een perfecte dag was om chocolade te gaan testen, het was zo’n beetje de warmste dag van het hele jaar en op de verpakking stond: HIGHLY MELTABLE – KEEP COOL
Sorry lieve Lindortjes, dat gaat niet lukken vandaag. Maar ik zal jullie snel opeten zodat jullie er minder last van hebben. Zo ben ik dan ook wel weer!

DSC00112.JPGDe Lindor chocolade kenmerkt zich allereerst door zijn ronde vorm, maar ook door de binnenkant. Want na een knapperig laagje chocolade (mits het niet de warmste dag van het jaar is) kom je bij een bijna zijdezachte binnenkant met romige chocolade. In die zwoele reclame zeggen ze dat je iets proeft wat je nog nooit meegemaakt hebt. Het klinkt heel cliché, maar die zwoele stem heeft wel gelijk. Althans, bij de eerste keer proeven natuurlijk. Na een paar bezoekjes aan Bataviastad wist ik wel een beetje wat ik kon verwachten 😉
Ik vind de Lindor chocolade echt uniek en zó lekker!

Oke, tijd om jullie lekker te maken met foto’s! Ik heb de bollen open gesneden zodat je kan zien wat ik bedoel met die romige binnenkant.

Mijn voorkeur gaat naar melk en wit, omdat ik zelf niet zo van puur houd. Maar ik moet zeggen, door die romige binnenkant is ook puur best lekker.
Ze hebben trouwens nog veel meer smaken, maar die heb ik in de supermarkt (nog) niet kunnen vinden (deze en deze wel). Een snelle opsomming:
amandel, cappuccino, caramel, citrus, puur hazelnootcreme, hazelnoot, irish creme, melk, melk cocos, melk en wit, melk orange, puur 45%, puur 60%, puur cocos, puur koffie, puur orange, stracciatella, wit, wit aardbei, puur hazelnoot, melk en cookie, melk hazelnoot, puur amaretto, puur koffie hazelnoot, melk mousse, puur mousse, hazelnoot mousse, nougat, marsepein

Oh my… Ze hebben dus ook een webshop waar je bovenstaande smaken kunt bestellen. Dat had ik beter niet kunnen zien!
Waar ik als doel had jullie enthousiast te maken, ben ik nu dus enthousiast over al die smaken die er zijn. Ik denk dat ik melk en wit ga bestellen… Of melk hazelnoot… Of wit aardbei… Of……

——————————————-

Op de hoogte blijven van Renee bakt?
Volg me dan op Facebook of Instagram.

Heb je een aanrader voor ‘proeftijd’?
Laat het weten in een reactie!

 

Advertenties

3 gedachtes over “Do you dream in chocolate?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s