Brownies met koekbodem

Chocolate heaven! Dat is in mijn ogen het juiste synoniem voor brownies. Het liefste brownies met stukjes chocolade of noten erin! En een lekker groot stuk, waarbij je eigenlijk op de helft al vol zit maar de rest op karakter opeet, omdat het zo goddelijk is! Nee, je hoeft mij niet te vertellen hoe fijn brownies stiekem zijn (dat rijmt!). Waarschijnlijk hoef ik het jou ook niet te vertellen. Maar hee, ik heb een foodblog. Daar praat je nou eenmaal over dat soort dingen. En na het onderstaande verhaaltje volgt een heel fijn, goddelijk, smeuïg, heerlijk, super lekker brownie recept! Dus best de moeite waard om verder te lezen 🙂 Goed verhaal, Renee.

Juist. Een lange tijd was ik op zoek naar het perfecte recept voor brownies. Bij veel recepten was ik niet tevreden genoeg: Ze waren net te zompig, net te droog, hadden net te weinig smaak óf ze mislukten elke keer. Ik wilde een steady recept waar ik zelf tevreden over was, waarmee ik anderen enthousiast kon maken. Waar ik zelf van zou smullen en waarvan ik overtuigd zou zijn dat anderen ook zouden smullen! Duidelijk hè? Ik was op zoek naar een pareltje.

En na lang, laaang, laaaaaang zoeken heb ik die gevonden! Om te smullen? Check! Anderen enthousiast? Check! Sterker nog, waar mijn ouders normaal ‘niet zo van brownies houden’, smullen ze van deze variant. Ik ben meer dan tevreden!

Toen ik nog bakte op bestelling heb ik deze brownies ook regelmatig afgeleverd. Tijd dus om dit succesrecept met jullie te delen! Want dat is tenslotte wat je op een foodblog doet 😉
Komt ie!

Recept voor heel fijne, goddelijke, smeuïge, heerlijke, super lekkere brownies!
Wat dit recept zo bijzonder maakt, is dat er een koekbodem onder zit. Echt de perfecte combi met de chocolate heaven die er bovenop te vinden is!

Dit heb je nodig:
135 gram bloem
50 gram suiker
110 gram (room)boter op kamertemperatuur
400 ml gecondenseerde melk (de meeste supermarkten verkopen dit in een blikje van Friesche Vlag, je vindt het bij de kokosmelk, die waarschijnlijk te vinden is bij de producten van Conimex)
50 gram cacaopoeder
1 ei
1/2 theelepel bakpoeder
250 gram melkchocolade, in stukjes gehakt
110 gram gehakte noten (pecan, walnoot, hazelnoot, kies wat je lekker vindt!)

Dit moet je doen:
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Pak een bakblik (ik gebruik een brownievorm van 19 bij 29 cm) en bekleed deze met bakpapier.

Tip van de dag: bakblik bekleden met bakpapier? Smeer een klein beetje boter op het blik, dan blijft je bakpapier goed kleven!

Meng 110 gram bloem met de suiker (Let op: Je houdt dus wat bloem over voor straks!). Daarna meng je de boter erdoor. Dit is het deeg voor de koekbodem. Bedek de bodem van het bakblik met het deeg en druk het stevig aan. Zet het bakblik voor ongeveer 15 minuutjes in de oven.

In de tussentijd kun je de bovenkant maken:
Klop in een kom de gecondenseerde melk, de cacao, het ei, het restantje bloem (25 gram) en het bakpoeder door elkaar. Voeg als laatste de stukjes chocolade en de noten toe. Roer het nog even goed door en doe het daarna in het bakblik (wat je ondertussen natuurlijk uit de oven hebt gehaald 😉 ). Strijk het mengsel goed uit over de koekbodem. Zet het blik vervolgens weer in de oven en bak het nog ongeveer 20 minuten, tot het stevig is.

Laat het baksel goed afkoelen in het blik. Haal het vervolgens uit het blik en snijd het in de gewenste grootte. Je kunt de brownies garneren met een beetje poedersuiker. Doe dit echter pas als ze echt helemaal zijn afgekoeld, anders is de suiker zo gesmolten en zie je er weinig meer van.

Eet smakelijk!

——————————————-

Op de hoogte blijven van Renee bakt?
Volg me dan op Facebook of Instagram.

Zin in nog meer chocolade?
Wat dacht je van slagroomtruffels of karamello’s?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s