Cheesecake met witte chocolade

Ik heb een zwak voor cheesecake. Nu hoor ik je gelijk denken: Renee, waar heb jij geen zwak voor? Nou… Voor van die Schwarzwalder Kirsch taart bijvoorbeeld! Of gemberkoekjes. Of een druif met een pit op een stukje gebak, bah!
Oh ja. Cheesecake. Ik heb daar dus een zwak voor. En ik heb een briljant recept voor een échte chocolade cheesecake die ik later met jullie zal delen! Maar eerst deze: Cheesecake met witte chocolade.

Sommige cheesecakes hoef je niet te bakken, wat ik raar vind. Dan is het toch meer kwarktaart? Een echte cheesecake is in mijn ogen gebakken, valt bijna uit elkaar als je er met een vork een stukje vanaf haalt en is zo lekker massief van binnen. Dat je propvol zit als je een stuk gegeten hebt.

Goed, ik kan zo nog een half uur doorpraten over cheesecakes, want ooh wat heb ik daar een zwak voor. Had ik dat al verteld?
Maar je leest dit hoogstwaarschijnlijk niet omdat je zo benieuwd bent naar mijn mening over cheesecakes. Je leest dit omdat je deze heeeeemelse taart zelf wilt maken natuurlijk! Goede zaak! Komt ie:

Dit heb je nodig:
Een pak bastognekoeken (of koffiekoeken, of biscuitjes)
125 gram roomboter
500 gram roomkaas (ik gebruik daar Monchou voor)
160 gram suiker
3 eieren
240 milliliter crème fraîche
200 gram witte chocolade

En een springvorm, ik doe altijd een bakpapiertje op de bodem.

Dit moet je doen:
Aller- allereerst: De oven voorverwarmen! Ik ben zo’n taartenbakker die altijd denkt: Joh, dan staat die oven zo lang te loeien. Ik wacht nog wel even. Waarna mijn taart vervolgens klaar is om de oven in te gaan, maar ik nog 10 minuten moet wachten op het voorverwarmen, omdat ik dat dus alsnog vergeten ben. Deze taart is echt snel klaar, dus doe het echt nu alvast maar! Lekker even voorverwarmen op 165 graden Celsius.

Begin met het maken van de bodem. Verkruimel de bastognekoeken. Ik gebruik hiervoor een passe-vite, maar als je die niet hebt kun je de koeken breken en in een theedoek vouwen. Deegroller erbij pakken en even lekker je agressie eruit meppen! Vermorzel die koekjes! Je kan het!
Smelt daarna de boter in een pannetje. Haal van het vuur en doe de kruimels erbij, even goed mengen en dan kun je het uitspreiden over de bodem van een springvorm. Gebruik de bolle kant van een lepel om de bodem aan te drukken.

Dan ga je de chocolade smelten, dit doe je au bain-marie. Als de chocolade gesmolten is haal je de kom van de pan en laat je de chocolade afkoelen tot kamertemperatuur. Geen zorgen dat je chocolade stolt, dat duurt echt wel even.

Mix vervolgens de roomkaas met de suiker glad, met een mixer. Doe de eieren en de crème fraîche erbij. Als laatste mix je de gesmolten chocolade erdoor (het is belangrijk dat alle ingrediënten een beetje op dezelfde temperatuur zijn, vandaar dat je de chocolade even liet afkoelen).
Als alles goed door elkaar gemixt is, kan het mengsel in de vorm. Even goed verdelen met een spatel en de taart kan de oven in!

Ongeveer 30 minuutjes, maar dit verschilt per oven. De taart moet net gestold zijn en niet verbrand aan de randen. Als je tegen de rand tikt (met ovenhandschoen!) en hij drilt nog als een grote pudding, zou ik hem nog iets langer doen. Houd het goed in de gaten, want het kan snel gaan!
Na het bakken zet je de oven uit, en de deur van de oven zet je op een kier. Zo laat je de taart nog een uur staan. Daarna mag ie de koelkast in. Geef hem daar ook even de tijd. Ik had natuurlijk geen geduld (Hallooo, cheesecake!) waardoor het midden toch nog iets te zacht was toen ik hem aansneed. Met een beetje geduld is ie echt lekkerder.

Eet smakelijk! Stuur je een foto als je hem zelf gemaakt hebt? Word ik blij van!

——————————————-

Op de hoogte blijven van Renee bakt?
Volg me dan op Facebook of Instagram.

Advertenties

4 gedachtes over “Cheesecake met witte chocolade

  1. Pingback: Snapshots #4 april

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s