Op verzoek: Crunchy granola!

Ik eet graag kwark of yoghurt als ontbijt, omdat het erg gezond is maar bovenal erg lekker! Vooral Griekse yoghurt belandt vaak in mijn winkelwagentje. Die is super romig, in tegenstelling tot gewone yoghurt die vaak wat zuur is.
Omdat ik in de vroege ochtend toch een beetje een bodempje nodig heb – anders knort mijn maag al na een uur – doe ik vaak wat bij mijn bakje yoghurt. Eerst was dat cruesli (vól met suiker), toen muesli (smaakloos) en toen kwam ik onderstaand recept tegen. Granola!
Helemaal hip en happening en met een uurtje heb je een pot vol staan waar je zeker 2 weken mee vooruit kunt.

Ik heb zakken met deze granola verkocht op de oude ‘Renee bakt’-pagina en daardoor kreeg ik nu het verzoek of ik het recept wilde delen. Natuurlijk! Tijd om lekker zelf de keuken in te duiken en de volgende ochtend te genieten van je zelfgemaakte granola. Succes!

Dit heb je nodig:
Noten, ongeveer 100 gram (het oorspronkelijke recept noemt alleen hazelnoten, maar ik houd onwijs veel van noten dus ik doe er zelf ook nog pecans, walnoten en amandelen door. En dan vaak ietsje meer dan 100 gram, hihi)
Pitten, ongeveer 100 gram (ook iets waar ik onwijs van houd. Oorspronkelijk alleen pompoenpitten, ik gooi er vaak zonnebloempitten en wat sesamzaad bij)
6 eetlepels honing
6 eetlepels zonnebloemolie
300 gram havermout
Geraspte kokos (geen liefhebber van kokos? Je kunt het prima weglaten)
Eventueel: gedroogd fruit, in stukjes gesneden. Ik nam vaak mango, maar dat is gedroogd aardig aan de prijs (te krijgen bij de toko). Een goed alternatief is abrikoos, of bijv. cranberry’s, zolang het maar gedroogd is!

En verder:
Een bakplaat
Bakpapier
Een grote kom

Dit moet je doen:
Laat de oven alvast voorverwarmen op 170 graden Celsius.
Hak de noten grof. Meng de noten, havermout, kokos, honing en olie in een grote kom en roer het goed door.
Schep het mengsel op de met bakpapier beklede bakplaat en schuif het in de oven. Zet de timer op ongeveer 30 minuten (houd het wel in de gaten, iedere oven is anders!). Om de 10 minuten ga je het mengsel even omscheppen, want je zult merken dat het roosteren bij de randjes wat sneller gaat. Het omscheppen voorkomt aanbranden.
Als de oven klaar is haal je de bakplaat eruit. Laat de granola goed afkoelen!
Meng de afgekoelde granola nu met de pitten/zaden/gedroogd fruit. Bewaar je granola in een goed afsluitbare pot, dan kun je het ongeveer 2 weken bewaren.

Deel je een foto met me als je het gemaakt hebt? Eet smakelijk!

——————————————-

Op de hoogte blijven van Renee bakt?
Volg me dan op Facebook of Instagram.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s