Aan tafel bij Van Dis in Hoogkarspel

Ruim een jaar geleden opende het nieuwe gemeentehuis in Hoogkarspel. Een loeigroot gebouw waar de meningen over verdeeld waren. In mijn ogen een hele vooruitgang ten opzichte van het gebouw wat er eerst stond.

Nu hoor ik je denken: wat heeft dit te maken met eten? Nou, het feit dat er in dat gemeentehuis ook een horecatentje zit! Eind april 2015 kwam ik er voor het eerst, voor een pre-verjaardagslunch met mijn moeder. En wees nou eerlijk, op een foodblog van iemand uit Hoogkarspel kan een artikel over Van Dis natuurlijk niet ontbreken!

Screenshot_20160522-160729~2.png

Deze foto heb ik van TripAdvisor gehaald.

Speciaal voor jullie heb ik een uitvoerig onderzoek gedaan, zodat ik dit artikel niet baseer op één bezoek. Oke, eigenlijk ben ik er gewoon al te vaak geweest, maar het is zo fijn dat een tent als dit gewoon in je eigen dorp te vinden is! En het is een mooi excuus om even koffie te gaan drinken met iemand. Goed, dat was de serveerster dus ook opgevallen, want ik werd al vrij snel herkend, hihi.

Als ik dit verhaal overigens een jaar geleden had geschreven, was het niet heel positief geweest. Ik bestelde een pastasalade met buffelmozzarella, waarbij de kok de buffelmozzarella vergeten was. Vervolgens bestelde ik een dessert van goeie stinkkaas waarin je brood kon dippen en toen ik een hap nam – nadat ik goed geblazen had, want je tong verbranden is zo gepiept – kwam ik erachter dat de kaas koelkastkoud was. De gast aan de tafel naast mij vertelde me dat haar kaas wel warm was. Wat bleek? De kok vond dat de kaas al wat oud was en had het daarom niet verwarmd. Lijkt me dat je dit dan even vraagt. En hij kende me overduidelijk niet, want there is never enough stink in de kaas! (Lees: stinkkaas kan mij niet sterk genoeg)

Maar, ik zei niet voor niets ‘als ik dit een jaar geleden had geschreven’, want ik heb die kok al lang niet meer gezien en daarna ben ik alleen nog maar tevreden geweest.

Goed, waarom moet je dit tentje eens bezoeken?
IMG_20160302_141121.jpgAllereerst omdat het er heel tof uit ziet! Ik ben fan van het interieur en wil – als ik later groot ben – ook zo’n bar in mijn huis. Gewoon, omdat het kan.
Daarnaast ben ik fan van de koffiemachine. Ik wil – als ik later groot ben – ook zo’n apparaat. Gewoon, omdat…
Misschien koop ik de tent wel gewoon over en maak ik er mijn huis van 😉

IMG_20160425_142956~2Nee, even serieus. De koffie is er goed! De ijsthee ook, al is ie wel wat zoet. Maar volgens mij maken ze hem zelf (en anders zou ik ze aanraden om vanaf nu te zeggen dat het zelfgemaakt is) en ik heb heel veel liefde voor ijsthee dus het moet wel heel gek zijn als ik de ijsthee niet lekker vind.IMG_20160425_140235
Iets lekkers bij de koffie hebben ze ook, al moet ik zeggen dat ik alleen de appeltaart en cake heb zien staan op de bar. Geen idee of ze meer hebben dan dat. Ik bied bij dezen aan om eens een Renee bakt-taartje langs te brengen 😉
De wijn is er goed. En het bier ook, al is die uitspraak gebaseerd op de mening van the mister, want ik drink nauwelijks bier.

En, niet geheel onbelangrijk, het eten is er goed! De laatste keer dat ik er was, was tijdens mijn glutenvrije experimentje. Het personeel vraagt gelijk voor je na of het gerecht van jouw voorkeur echt geen gluten bevat en ze serveren glutenvrij brood, wat érg lekker is. Toch eens vragen waar ze dat vandaan halen.
Voor zowel lunch als diner kun je goed terecht bij Van Dis.

Er staat altijd wel iets op de menukaart wat je lekker vindt en de kaart wisselt regelmatig. Weer een excuus om vaak heen te gaan 🙂
Ik vind het personeel erg klantvriendelijk en ze maken gezellig een praatje. Als het druk is merk je dit niet aan het personeel, wat in mijn ogen van kwaliteit getuigt.
De keuken is gedeeltelijk open, wat ervoor zorgt dat je kunt zien wat er gebeurt. Wel zo fijn, zodat je zeker bent van een nette en hygiënische werkwijze, maar daarnaast ook gewoon heel leuk om te zien!

IMG_20160514_190408
Mocht je van plan zijn om binnenkort Van Dis te bezoeken, kies dan als voorgerecht de burrata! Ik dacht dus dat het iets brood-achtigs was, maar het bleek een soort mozzarellabol met room te zijn… Woooh!

Info
Van Dis kun je vinden aan het Raadhuisplein in Hoogkarspel.
Ze zijn op maandag en woensdag t/m zondag geopend van 11 tot 23 uur.
Ze zijn ook aardig actief op Facebook en Instagram.

Genoeg gebabbeld, tijd om heen te gaan. En mocht je nog gezelschap zoeken, voor koffie mag je me altijd bellen!

——————————————-

Op de hoogte blijven van Renee bakt?
Volg me dan op Facebook of Instagram.

Advertenties

3 gedachtes over “Aan tafel bij Van Dis in Hoogkarspel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s