Foodmarket in een kerk

Hoorn heeft er een onwijs gaaf concept bij: Een foodmarket in een kerk! Een foodmarket is sowieso goed, met mijn liefde voor eten. Maar dat het allemaal plaatsvindt in een kerk is wel heel bijzonder!
Blijkbaar was ik niet de enige die enthousiast was, want waar dit concept eerst maar 2 maanden zou duren, zijn we inmiddels een aantal maanden verder en ziet het er niet naar uit dat de kerk binnenkort weer leeg komt te staan. Een succes dus!

Anyway, afgelopen weekend had ik eindelijk tijd/zin/energie om die kerk ook eens te gaan bezoeken. Samen met vriendlief stapte ik de kerk binnen en ik werd gelijk vrolijk: Langs de kanten waren allemaal stalletjes en kraampjes opgebouwd tussen de grote stenen pilaren van de kerk, echt heel cool. Midden in de kerk was een grote bar waar je drankjes kon bestellen en de rest van de ruimte was opgevuld met bankjes, stoelen, barkrukken en tafeltjes.
We besloten om twee kaarten te kopen, waarmee je bij elk kraampje een klein hapje kreeg. Ideaal voor mensen die nooit kunnen kiezen wat ze willen eten, zoals eeh… ik.
Zo’n rondje in de kerk kost je € 25,-. Teveel? Je zou ook makkelijk samen een kaart kunnen kopen. Degene die het lukt om álles zelf op te eten, krijgt van mij een duimpje omhoog.

En dan nu… de sfeerimpressie! Of beter gezegd, de foodimpressie. Want ik vergeet op zo’n moment dus foto’s te maken van de sfeer in de kerk, omdat er hapjes voor m’n neus liggen. Slechte eigenschap.IMG_20160227_181924
Oooh… Zelfs nu loopt het water me nog in de mond. Favorietjes? De pulled pork! Of de brownie. Al maken de kokosbollen met witte chocolade ook een aardige kans. En de flammkuchen met carpaccio!
Met andere woorden: Ik gok dat ik er binnenkort weer te vinden ben 🙂

Zelf ervaren? Het aanbod in de grote kerk wisselt af en toe. Maar het is zeker de moeite waard om een kijkje te gaan nemen. Tot en met 29 mei is de kerk geopend op vrijdag, zaterdag en zondag tussen 10 en 22 uur. Voor de openingstijden daarna verwijs ik je graag door naar de website (zie hieronder).
De ‘rondje in de kerk’-kaarten zijn verkrijgbaar bij de bar in het midden van de kerk.

Meer informatie?
Kijk eens op de website van de grote kerk Hoorn, of volg ze op Instagram en Facebook.

——————————————-

Op de hoogte blijven van Renee bakt?
Volg me dan op Facebook of Instagram.

Advertenties

Een gedachte over “Foodmarket in een kerk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s